Bojanke ojačavaju fokus i kreativnost vaše dece

Bojanke ojačavaju fokus i kreativnost vaše dece

Bojanke za decu nisu samo jednostavan i učinkovit način da okupiraju decu na neko vreme, one su mnogo više od toga. Mnogi smatraju da su bojanke najobičnija aktivnost za decu posle koje ostanu samo obojene stranice. 

Da li ste znali da bojenje, kao jednostavna i lagana aktivnost, vašoj deci može pružiti mnoge beneficije? Bojenje je više od zabave, pomaže im da razviju kognitivne veštine, čini ih srećnim, motivišu da svaki sledeći rad bolje oboje od prethodnoh, što ih kasnije u životu može dovesti do toga da postanu umetnici, dizajneri…

Ne postoji dete na svetu koje ne voli da boji.

Bojanke kao obrazovni alat predškolaca je odličan jer će bojenjem razviti motoričke sposobnosti, koordinaciju oko-ruka, pobolšaće svoj rukopis, prepoznavati boje i nijanse, sve to dok nesvesno budu unapređivali naučiće da budu strpljivi i opušteni, steknu bolji fokus i koncentraciju.

Svaki segment odrastanja dece je važan a sticanjem ovih sposobnosti i veština će doprineti pravilnom odrastanju.

Kako do bolje koncentracije uz bojenje?

Izloženost vašeg detata bojama, oblicima, linijama i šablonima daje mu različite ideje za bojenje – budi mu maštu. U želji da njegov rad izgleda dobro, počeće da se fokusira na to da ne prelazi linije, i da bolje sklapa boje. Na ovaj način deca će naučiti da se koncentrišu. Visok nivo koncentracije razviće ukoliko se dete fokusira na sitne detalje.

Stimulišite kreativnost bojenjem

Pitate se kako bojenje stimuiše kreativnost? Jednostavno. Dete dok boji počinje da mašta i stvara svoj svet u glavi. Upravo ta mašta mu omogućava da razmišlja o bojama,  sledećim radovima i novim idejama. Kada deca nauče da ožive  svoje ideje imaće osećaj ostvarenosti i ispunjenosti. A baš ta ispunjenost i ostvarenost utiču na kreativnost. Ta osećanja mu omogućuju da ima otvoren um, da počne da gleda širu sliku i razmišlja van šablona.

Bojanke nisu samo način da okupirate decu već sjajan alat da im dozvolite da se izražavaju kroz umetnost, da nauče kako da se koncetrišu i još mnogo toga.

 

Naše 4D bojanke možete pogledati OVDE.

Šta je uvećana stvarnost?

17/08/2018

Vraćam se u školu

17/08/2018

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *