Knjiga o dinosaurusima u 4D (novo, zabavno i korisno deci)

knjiga-o-dinosaurusima-3d-book

Deca svih uzrasta uživaju u čitanju knjiga sa temom dinosaurusa. Deca su fascinirana dinosaurusima zbog njihove ogromne veličine. Kao i zastrašujućeg izgleda i dugotrajnog izumiranja. „Knjiga o dinosaurusima u 4D“ je fascinantna knjiga koja živopisno oslikava ova neverovatna stvorenja. Ovu knjigu krasi mnoštvo detalja i interaktivnih 4D komponenti. Knjiga nastoji da deci pruži zanimljivo i informativno iskustvo. Sadržaj je neprolazan, te odgovara deci svih uzrasta. Takođe, ovo može biti  idealan poklon za rođendan.

Zašto je knjiga o dinosaurusima toliko posebna i važna?

Koncept dinosaurusa i njihov istorijski značaj predstavljeni su u prvom delu knjige. U njemu se govori o metodama koje stručnjaci koriste za istraživanje fosila i otkrivaju uvide do kojih su došli. Deca će naučiti o brojnim životinjama koje su nastanjivale zemaljsku kuglu pre više miliona godina. Kao i o raznim erama u kojima su postojali dinosaurusi.

Ova knjiga upoznaje decu sa dinosaurusima kroz živopisne slike i zadivljujuće informacije. Svaki dinosaurus je detaljno predstavljen. To omogućava deci da izbliza prouče njegove osobine. Deca mogu da posmatraju dinosauruse iz različitih perspektiva. Te naj taj način mogu da bolje razumeju njihovu anatomiju, zahvaljujući osećaju dubine 4D grafike.

Knjiga ima interaktivne komponente koje, pored vizuelnog iskustva, angažuju decu u praktičnom radu. Na svojim tabletima ili mobilnim telefonima, oni mogu da koriste proširenu stvarnost. Samim tim, i da istražuju stranice knjige i vide kako dinosaurusi oživljavaju. Deca će moći da virtuelno da vide dinosauruse tako što skeniraju određene fotografije. Takođe će moći da čuju njihovu riku i vide kako se kreću.

Pored toga, ova knjiga sadrži kratke činjenice koje podstiču znatiželju kod dece. U celoj knjizi postoje jedinstveni detalji o svakoj vrsti dinosaurusa. Oni su predstavljeni kao zabavne činjenice i trivijalnosti. Ova strategija podstiče decu da nauče više o dinosaurusima tako što ih čini pristupačnijim i zabavnijim.

Rečnik pojmova koji se odnose na dinosauruse uključen je u knjigu kako bi se poboljšala obrazovna vrednost. Ovaj alat olakšava razumevanje naučnih ideja i pomaže deci da povećaju svoj rečnik. U knjigu je uključena i vremenska linija praistorije. Ovo omogućava deci da stave svaku vrstu dinosaurusa u širi geološki kontekst.

Knjiga je namenjena da bude fleksibilno sredstvo. Kako za samostalno ispitivanje tako i za kolektivno učenje. Omogućava deci da krenu u samostalan obilazak praistorijskog sveta dok su kod kuće.

Naša preporuka – 4D Enciklopedija ‘’Dinosaurusi’’

Ova inovativna enciklopedija kombinuje 4D vizuelne efekte sa senzornim stimulansima. ovo zajedno u kombinaciji pruža jedinstveno iskustvo. Ovo će omogućiti deci da putuju kroz vreme i otkriju svet dinosaurusa na potpuno nov način.

knjiga-o-dinosaurusima-3d-bitka

Interaktivno iskustvo u 4D

Ova enciklopedija uključuje 4D tehnologiju. Ona pruža dodatnu senzornu stimulaciju, kako bi deci pružila još realističnije iskustvo. Deca će, pored vizuelnih 4D elemenata, moći da osete vibracije i zvukove. Sve skupa, to će dočarati stanište u kome su živeli dinosaurusi. Ova interaktivnost čini učenje dinosaurusa prijatnijim i zanimljivijim.

Istraživanje različitih vrsta dinosaurusa

Ova enciklopedija omogućava deci da nauče o raznim vrstama dinosaurusa koje su živele tokom različitih geoloških perioda. Deca će naučiti o mnogim životinjama kao što su tiranosaurus, triceratops, stegosaurus i druge. Biće obezbeđena potpuna 4D ilustracija svake vrste. Ovo će deci omogućiti da ih istražuju sa svih strana i uče o njihovim kvalitetima. 

Putovanje kroz vreme

Deca će se upustiti u uzbudljivo putovanje kroz vreme čitajući stranice ove enciklopedije. Ovo će im omogućiti da putuju unazad u vreme kada su dinosaurusi dominirali Zemljom. Putovanje kroz vreme će prevesti decu kroz različite geološke ere. Od praistorijskog perioda do izumiranja dinosaurusa. Ovo će im pomoći u stvaranju konteksta i boljem razumevanju evolucije života na Zemlji. 

Zabavne i poučne aktivnosti

4D enciklopedija „Dinosaurusi” pored izuzetnog vizuelnog iskustva obuhvata zabavne i informativne aktivnosti. Oni će očarati decu i inspirisati njihovu maštu. To uključuje kvizove i igre za testiranje znanja. Što će deci učiniti učenje zabavnijim.

Edukativna vrednost

Ova knjiga ima značajnu edukativnu vrednost. Deca će takođe naučiti o raznim vrstama dinosaurusa. Takođe će naučiti o njihovoj ishrani, staništima i načinu života, kao i drugim naučnim činjenicama. Enciklopedija će takođe pobuditi interesovanje dece. Samim tim, podstaći ih da postavljaju pitanja o svetu dinosaurusa. 

Neke zabavne činjenice o dinosaurusima za decu:

1. Dinosaurusi su postojali više miliona godina!

Dinosaurusi su postojali pre milionima godina. Smatra se da su živeli na Zemlji ukupno 165 miliona godina. Izumrli su pre otprilike 66 miliona godina.

2. Dinosaurusi su postojali tokom mezozojske ere (takođe poznato kao „doba dinosaurusa“).

Dinosaurusi su živeli tokom mezozojske ere, koja je ponekad poznata kao „doba dinosaurusa“. U ovom vremenskom periodu postojale su tri različite ere. Bile su poznate kao epohe trijasa, jure i krede. U ovim vremenskim periodima postojali su različiti dinosaurusi. Da li ste znali da je Tiranosaurus već izumro u vreme kada je Stegosaurus postojao? Zaista, ova vrsta je izumrla pre otprilike 80 miliona godina!

3. Postojalo je oko 700 različitih vrsta.

Bilo je mnogo različitih vrsta dinosaurusa. U stvarnosti, bilo je skoro 700 različitih vrsta. Neki su bili veliki, dok su drugi bili malii. Lutali su zemljom i leteli preko neba. Neki su bili biljojedi, a neki su bili mesožderi!

4. Dinosaurusi su postojali na svim kontinentima.

Fosili dinosaurusa su otkriveni na svim kontinentima, čak i na Antarktiku! Zbog toga znamo da su dinosaurusi živeli na svim kontinentima. Ljudi koji traže fosile dinosaurusa zovu se paleontolozi.

5. Termin dinosaurus je skovao engleski paleontolog.

Ričard Oven, engleski paleontolog, skovao je termin dinosaurus. Ime „Dino“ potiče od grčke reči „deinos“, što znači „strašan“. Ime „Saurus“ potiče od grčke reči „sauros“, što znači gušter. Ričard Oven je skovao ovo ime 1842. nakon što je video otkriće brojnih ostataka dinosaurusa. Shvatio je da su svi povezani na neki način i skovao je termin dinosaurus.

6. Argentinosaurus je bio jedan od najvećih dinosaurusa.

Dinosaurusi su bili zaličitih veličina. Bilo ih je izuzetno visokih, izuzetno malih i izuzetno debelih! Smatra se da je Argentinosaurus bio težak do 100 tona, što je otprilike težina 15 slonova! Takođe je bio visok oko 8 metara i dugačak 37 metara.

7. Najsvirepiji dinosaurus bio je Tiranosaurus Reks.

Veruje se da je Tiranosaurus Reks bio jedan od najsvirepijih dinosaurusa ikada. Tiranosaurus Reks ima najsnažniji ugriz od bilo koje životinje na Zemlji! Bio je veličine školskog autobusa.

8. Micropachicephalosaurus je najduže ime dinosaurusa.

Micropachicephalosaurus je otkriven u Kini i ima najduže ime dinosaurusa. Takođe je verovatno i najteže za izgovoriti! Bio je biljožder. Ovaj dinosaurus je živeo između 84 i 71 miliona godina.

9. Dinosaurusi su preci guštera, kornjača, zmija i krokodila.

Iako su dinosaurusi izumrli, i danas postoje vrste srodne dinosaurusima. To su gušteri, kornjače, zmije i krokodili.

10. Zbrisao ih je astroid.

Dinosaurusi su izumrli pre otprilike 66 miliona godina. Astroid se sudario sa Zemljom, što je izazvalo podizanje velike količine prašine i čestica u atmosferu. Ovo je sprečilo da sunce sija i učinilo Zemlju izuzetno hladnom. Jedna popularna teorija smatra da su dinosaurusi izumrli kao rezultat klimatskih promena.

Zaključak

Knjiga 4D dinosaurusa pruža deci jedinstveno i fascinantno iskustvo. Ona je višenamenski alat koji može koristiti deci kako bi samostalno istraživala ili u okviru grupnog učenja. Te pruža deci mogućnost da istražuju svet dinosaurusa na interaktivan način. Ova knjiga je neverovatno zanimljiva i vredna za decu. Sve zbog kombinacije vizuelnih, senzornih i obrazovnih aspekata. Deca će bolje razumeti ovaj fascinantni period našeg sveta. Knjiga neće samo zabaviti decu. Već će i pobuditi njihovo interesovanje za detaljnije proučavanje.

Popularni blogovi

Anatomija srca i kako radi naše srce?

Vaše srce je lokalizovano u sredini grudnog koša, između pluća, iza i nešto ulevo od grudne kosti. Obavija ga srčana kesa (perikard), membrana koja se

Podelite ovo