Zašto se vraćamo enciklopedijama? Enciklopedije za decu

Enciklopedije za decu

Enciklopedije za decu se vraćaju u centar dečje igre i učenja, modernije i savremenije nego ikad ranije. Kvalitetne knjige za decu zapravo nikad nisu izašle iz mode, jer je dečja radoznalost nepresušna, a moć učenja u detinjstvu ima veliki potencijal koji treba ostvariti! Zahvaljujući 4D tehnologiji primenjenoj na enciklopedije za decu, svet znanja za vaše mališane postaje još izazovniji.

enciklopedija

Enciklopedije u doba interneta

Pod uticajem interneta i digitalizacije enciklopedije prethodnih decenija padaju u drugi plan i sve su manje tražene. Ranije su se enciklopedije za odrasle često kupovale kao rado primani i vredni pokloni. Enciklopedije su bile i često tražene u bibliotekama, gde su sad takođe izgubile na popularnosti. Razlog je u tome što danas sve informacije možemo naći takoreći u svom džepu – preko interneta na telefonu ili računaru.
I dok se informacije sve češće traže na internetu, a sve ređe u enciklopedijama i knjigama, prema račima antikvara, danas enciklopedije dobijaju i jednu novu ulogu! Sve češće se kupuju iz estetskih razloga. Velike knjige lepog poveza kupuju s i kao prestižan ukras za police u mnogim domovima. Osim što daju određenu toplinu domu, encklopedije na policama poručuju gostima i da su vlasnici osobe intelektualne orijentacije.

Informacije na internetu nisu uvek proverene

nformacije zaista nikad nisu bile dostupnije, ali se zbog toga javljaju i novi problemi: da li je ono što smo saznali na internetu tačna i potpuna informacija, i da li imamo dovoljno predznanja da procenimo šta je zaista tačno?
Ako bismo govorili o relevantnosti, Prosvetina i Larusova enciklopedija su i dalje neprevaziđene. Dobro poznata virtuelna Vikipedija se iz dana u dan nezaustavljivo širi i obogaćuje novim informacijama. Oni bolje informisani je ipak koriste je s oprezom, jer ova virtuelna enciklopedija neretko sadrži neproverene, netačne ili svesno dvosmisleno sročene informacije, zbog čega je u nekim zemljama sveta njena upotreba i blokirana.
Da bi deca u budućnosti imala sposobnost da procene relevantnost i korsinost sadržaja koje pronalaze na internetu, važno je da steknu odgovarajuće predznanje i poverenje u proverenu literaturu.

Deca ipak vole moderne enciklopedije

Dok će odrasli u potrazi za proverenim znanjem i novim informacijama pretražiti internet ili potražiti enciklopedije u knjižarama, antikvarnicama, pa i u bibliotekama, deca vole da lepe i zanimljive knjige imaju pri ruci.
Pre otkrića savremenih tehnologija, enciklopedije su bile prozor u svet dalekog i nepoznatog. Usmeravale su pogled deteta u neistražena prostranstva svemira, ili tamu morskih dubina. Upoznavale su ih s mikrokosmosom- svetom bakterija, virusa, ćelija, i sa ljudskom anatomijom. Tako se razgorevao plamen želje u budućim doktorima, naučnicima, biolozima… Radost otkrivanja nečeg novog bila je nezamenljiva, a tako je i sad!
Potencijal dečije radoznalosti i igre treba iskoristiti na najbolji način. Da li ste upoznali moderne enciklopedije osavremenjene na način koji podstiče čitaoce nove generacije i zadovoljava njihova očekivanja? Opremljene 4D tehnologijom, savremene enciklopedije, podstiču decu na aktivnost kojoj će posvetiti svoju pažnju!

Priuštite detetu knjigu koja će obojiti njegovo detinjstvo

Deca vole ove enciklopedije koje kombinuju tekst, zvuk i sliku. Reč je o potpuno novoj vrsti čitalačkog iskustva i knjigama koje u isto vreme nude obilje naučnog sadržaja na zabavan i koristan način. Time se šire i uzrasne granice čitalaca.
Enciklopedije za decu su odličan poklon koji će dugo zaokipljati njihovu pažnu. Ovakvim knjigama dete će se kroz godine uvek vraćati, jer su se prilagodile savremenim zahtevima i još uvek predstavljaju nepresušan izvor informacija i ideja za razmišljanje. I ne zaboravite, zauvek pamtimo naše omiljene knjige iz detinjstva!

Popularni blogovi

blog_devar1

Čarobni dečiji svet na Beogradskom sajmu

Ekskluzivni distributer DEVAR proizvoda za Srbiju, firma Rapid Kids iz Nove Pazove 11.maja na 21. dečijem beogradskom sajmu oživela je čaroliju i pokrenula magiju. 4D

Podelite ovo